BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bíztató hír a tengerentúlról

Az AP hírügynökség havonta közzétett, a gazdaság állapotát vizsgáló mérése szerint a recesszió enyhült. A felszámolások és csődök növekvő számát a munkafelvételi adatok pozitív változása ellensúlyozta.

Az AP 3 100 amerikai megyében méri rendszeresen a gazdaság állapotát, 1-től 100-ig értékelve az adott területet a munkanélküliség, a felszámolások és a csődeljárások száma alapján. Minél alacsonyabb az úgy nevezett stressz index, annál enyhébbek az adott megyében a gazdasági nehézségek.

Egy megye akkor tekinthető stresszesnek, ha az index 11 fölé emelkedik, februárban az ország csaknem fele esett ebbe a kategóriába. Áprilisban a krízishelyzetben lévő megyék aránya már csak 34 százalék volt.

Az átlagos stressz szint áprilisban 9,7 volt a márciusi 10,3 helyett. A nemzeti átlag az elmúlt hónapban 5,9-en állt. A Wachovia elemzője szerint ez az eredmény azt mutatja, hogy közeledünk a válság végéhez. "A legrosszabbon túl vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy a gondoknak vége" – összegezte Mark Vitner elemző.

A legfrissebb mérés szerint az öt legnehezebb helyzetben lévő megye mindegyike California államban található. A munkanélküliség az eltelt egy hónap alatt a megyék több mint 80 százalékában csökkent (bár az adatok nem szezonálisan kiigazítottak). A foglalkoztatottság elsősorban a turizmusra fókuszáló területeken javult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.