BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíztató adatok a német gazdaságról

A német ipari megrendelések 4,4 százalékkal emelkedtek májusban a ma nyilvánosságra hozott adatok szerint.

Az áprilishoz képest mért 4,4 százalékos emelkedéssel a harmadik hónapja érkezik pozitív adat a német ipai megrendelések terén. És bár az egy évvel ezelőttihez képest a májusba mért szám 29,4 százalékos csökkenést jelent, mindkét adat jobban alakult az elemzői várakozásoknál – jelenti az AFP. (A szakértők az előző hónaphoz képest 0,5 százalékos növekedésre számítottak, éves szinten pedig 31,5 százalékos mínuszra).

Az ING vezető elemzője szerint az adat azt mutatja, hogy a 2007 végén mért drámai zuhanás után lassú felépülés kezdődik. A gazdasági minisztérium közlése szerint az autóiparban jelentősen emelkedett a megrendelések száma. Az eurózónán kívüli országokból egy hónap alatt 8,2 százalékkal több megrendelés érkezett.

Ez pedig igen jó hír az exportorientált német gazdaságnak, amely a második világháború óta legmélyebb krízisét éli meg. A kormány előrejelzése szerint Európa legnagyobb gazdasága idén 6,0 százalékkal zsugorodik. Bár a gazdasági aktivitás várhatóan legalább 2010-ig lanyha marad, a számok azt mutatják, hogy a válság legrosszabb részén már túllépett Németország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.