BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az IMF! Van egy jó és egy rossz hírünk.....

Az IMF ma közzétette jelentése szerint idén 1,4 százalékkal zsugorodik a globális gazdaság ( az előző prognózis 1,3 százalékos mínuszról szólt). A 2010-es adatot azonban felfelé módosította a Nemzetközi Valutaalap, eszerint jövőre 1,9 helyett 2,5 százalékkal növekszik majd.

Az IMF közlése szerint a gazdaság állapotának javulása az áprilisban vártnál gyorsabban következett be, köszönhetően a kormányzatok által nyújtott élénkítő programoknak.

A Nemzetközi Valutaalap a korábbi előrejelzésében még 1,3, százalékos gazdasági zsugorodást várt, mostanra a számot 1,4 százalékra módosította. Ugyanakkor 2010-re a korábbi 1,9 helyett már 2,5 százalékos növekedést jósol az IMF.

"A globális válságnak nincs vége és a kilábalás lassan következik be" – idézi az IMF jelentését az AP. A szervezet szerint a kormányoknak folytatniuk kell az élénkítő lépéseket, így az adócsökkenést és a kiadások növelését.

A Valutaalap most úgy véli, az Egyesült Államok gazdasága 2,6 százalékkal zsugorodik (szemben a korábbi 2,8 százalékkal), 2010-ben pedig 0,8 százalékkal növekszik, bár a korábbi előrejelzés még zéró növekedésről szólt. Mind Kína, mind India javított korábbi növekedési kilátásain, előbbitől 7,5, utóbbitól 5,4 százalékos növekedést vár az IMF.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.