BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen csökken a városok vállalkozói helyi adóbevétele a németeknél

A német gazdaság recessziója miatt a vártnál nagyobb mértékben csökken a nagyobb német városok vállalkozói helyi adóbevétele, ami jövőre tovább mérséklődhet.

Idén a nagy német városok vállalkozói helyi adóbevétele - ami a városok legnagyobb jövedelme - akár 40 százalékkal is eshet tavalyhoz képest - közölte a Welt am Sonntag című német lap egy felmérésre hivatkozva. Májusban a kormány az adóbevétel-zsugorodást 15 százalékra prognosztizálta.

A felmérés szerint a megkérdezett húsz nagy német város azzal számol, hogy jövőre tovább csökkenhet a vállalkozói helyi adóbevétele. Az északi Hannover előrejelzése szerint az idei vállalkozói adóbevétele 350 millió euróra esik a tavalyi 502 millió euróról.

A Németország pénzügyi központjának számító Frankfurt 40 százalékos bevételcsökkenést jósol.

Az idei első negyedévben 3,8 százalékkal esett a német hazai össztermék, ami a legrosszabb mutató a két német állam 1990. évi egyesítése óta.

A kormány az idei év egészére a GDP közel hat százalékos hanyatlásával számol.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.