BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tömegével dőlnek be a cégek a sógoroknál is

Az idei első félévben jelentősen nőtt a cégek által bejelentett csődök száma Ausztriában – írja a Die Presse.

A lap információi szerint összesen 3 509 esetben jelentettek az osztrák vállalatok fizetésképtelenséget, ez a szám éves átlagban 9,3 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi azonos időszakban. 

A cégcsődök mintegy 80 százalékban továbbra is menedzseri hibákra vezethetőek vissza, noha éppen a válságos időkben fontosabb az aktív kockázatkezelés – véli a Creditreform.

A szövetségi tartományokat illetően mindenekelőtt Felső-Ausztriát (plusz 17,5 százalék), valamint Salzburgot (plusz 20 százalék) sújtják a vállalati csődök, abszolút számban természetesen Bécs az első a negatív listán.

Érdekes módon egyedül Burgenlandban esett vissza a vállalati fizetésképtelenségek száma. A legtöbb csőd továbbra is az osztrák építőiparban következett be, minden ezer vállalatra 23,3 fizetésképtelenség jutott. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.