BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalanok az elemzők

Várakozások. Szakértők hetessel kezdődő GDP-zsugorodást tartanak valószínűnek az idei második negyedévre. A bizonytalanság azonban még óriási a tényadat körül, vannak, akik az előző időszakinál enyhébb mérséklődést jósolnak, mások viszont kétjegyű esést sem zárnak ki.

A recesszió végéről még csak óvatosan beszélnek az elemzők, azt követően is csak stagnálást valószínűsítenek. A mezőgazdaság és a pénzügyi szektor okozhat még negatív meglepetést, illetve az is kérdéses, hogy a kormányzati szektor tartani tudta-e továbbra is a kibocsátási szintet, mint ahogy azt az előző időszakban láthattuk. Utóbbival kapcsolatban azt is megjegyzik, hogy a magyar kormánynak nincs lehetősége a gazdaság élénkítésére, sőt, a júliusi adóemelések tovább csökkenthetik a fogyasztási kedvet. Ez a felhasználási tétel pedig már amúgy is a fő visszahúzó erő a magyar gazdaságban.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.