Pavlovics Ágota, a lap főszerkesztője az Inforádióban kitért arra is, hogy a növényvédő szerek maradványai kis mértékben nem feltétlenül egészségkárosítóak.
A zöldségeket és a gyümölcsöket növényvédő szerekkel kezelik, és gyakran bennük is marad valamennyi ezekből a szerekből, viszont a vásárló nem tudja, hogy milyen szerekkel védik a terméket.
A Teszt Plussz magazin paprikatesztjének éppen az volt a célja, hogy kiderüljön: milyen paprikát szabad megvennünk, amely nem egészségkárosító.
Pavlovics Ágota, a magazin főszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: az európai szermaradék listán 2008 és 2009 között a paprika a második helyre került.
Hangsúlyozta: a Magyarországról származó paprika ritkán kerül fel erre a listára. Úgy véli, a leghelyesebb, ha török, belga, holland, spanyol vagy olasz zöldségek helyett magyart vásárolunk.
A vásárlás helyszínéül nem a hiper- vagy szupermarketeket tanácsolja, mert ezeknek az üzleteknek a polcaira többnyire távoli országokból kerül a zöldség és a gyümölcs.
A legegyszerűbb szabály az, hogy szezonális zöldségeket és gyümölcsöket kell enni ott, ahol megtermelik - tanácsolta a főszerkesztő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.