BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karvalits: az élénkülés lassú és elhúzódó lesz

Bár több jel utal arra, hogy fordulóponthoz érkezett az európai recesszió, az élénkülés nagyon lassú és elhúzódó lesz - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Vannak olyan indikátorok, amelyek azt jelzik, hogy fordulóponthoz érkezett az európai recesszió, ám ez az élénkülés lassú és elhúzódó lesz, mert a pénzügyi intézményrendszer alkalmazkodása is hosszú folyamat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Karvalits Ferenc kifejtette: eddig exportvezérelt stratégiával növekedtek a régió gazdaságai, ám most, hogy a legfontosabb kereskedelmi partnereink, vagyis Nyugat-Európa államai is recesszión mennek keresztül, ez a stratégia nehezen tud kibontakozni.



A jegybank alelnöke közölte: a Nemzetközi Valutaalap hitele biztonsági tartalékot jelent, és nem pluszban elkölthető pénzt, vagy pótlólagos forrást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.