BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan meggazdagodott a Facebook 25 éves atyja - Gates továbbra sem "panaszkodhat"

A Microsoft alapítója: a jelenleg 53 éves Bill Gates vezeti továbbra is a leggazdagabb amerikaiak listáját. A Forbes magazin a vagyonának értékét 50 milliárd dollárra becsüli.

Az eddig hagyományosan a második helyen szereplő Warren Buffett amerikai befektetőt viszont a pénzügyi válság súlyosan megtépázta. A vagyonának értéke - a Forbes-lista szerint - az egy évvel ezelőtti 50 milliárd dollárról 40 milliárd dollárra süllyedt.

A magazin szerint mindazonáltal az amerikai gazdagokat a válság ugyancsak megkopasztotta. A 400 leggazdagabb amerikai teljes vagyona ugyanis egy éven belül 300 milliárd dollárral apadt és 1,27 billió dollárra olvadt.

Az egyértelmű nyertes a Facebook 25 éves alapítója: Mark Zuckerberg, akinek becsült vagyona 500 millió dollárral nőtt meg és 2 milliárd dollárt ér. Ezzel a leggazdagabb amerikaiak listáján a 321. helyről a 158. helyre rukkolt elő.

A teljes Forbes lista itt található

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.