BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csődhullám fenyegeti a szállítmányozási ágazatot Németországban

Az illetékes német szakmai szövetség szerint (BGL) a fizetésképtelenségek száma idén megkétszereződik. A csődhullám a központi költségvetést is hátrányosan érinti.

Karlheinz Schmidt, a szakmai szövetség főtitkára úgy véli, hogy 80 ezer munkahely sorsa forog kockán amiatt, hogy az ágazatot a második világháború utáni legsúlyosabb krízis fenyegeti. Az N24 idézte a Neue Osnabrücker Zeitung és a Wirtschaftswoche jelentését, miszerint ez év első felében már 445 cég jelentett csődöt a szállítmányozási ágazatban, tavaly az egész évben a szám 531 volt.

A német logisztikai cégek ez év első nyolc hónapjában 14 százalékkal kevesebb árut fuvaroztak közutakon, mint 2008-ban. A csődhelyzet a német szövetségi költségvetést is érintheti: bár eddig 3,3 milliárd euró folyt be az ágazat által fizetett autópályadíjakból, valószínűtlen, hogy  az év hátralévő részében az egész évre betervezett 5 milliárd eurós bevétel teljesíthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.