BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatmilliárddal több lett. Maradhat?

Surján László javaslatai a 2010-es uniós büdzsé növelésére

„Véres csatákra” számít még az esztendő hátralévő részében  a jövő évi EU-költségvetéssel kapcsolatban Surján László európai parlamenti (EP) képviselő, aki legalább hatmilliárd euróval növelné a közösségi kiadásokat 2010-ben a válságkezelés és az újbóli gazdasági fellendülés érdekében.

A plusz hatmilliárd euróból Surján javaslatai szerint (amelyeket az EP költségvetési bizottsága már elfogadott) 1,8 milliárd euró jutna az európai gazdaságélénkítési terv finanszírozására. Ebből 800 milliót szánnak a Magyarország számára is fontos európai energiahálózatok, 450 milliót az európai tengeri szélerőmű-hálózati rendszer, 420 milliót a vidéki széles sávú internet fejlesztésére, 250 millió az üvegházhatást előidéző szén-dioxid elkülönítésére és tárolására.

További 3,1 milliárd jutna felzárkózásra, 653 milliárd kutatás-fejlesztésre és 500 milliárd vidékfejlesztési programokra. Ezek a jövő, a versenyképesség szempontjából fontos területek.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.