BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiléptek a recesszióból az OECD országok

A mai bejelentés szerint az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) országainak GDP-je a harmadik negyedévben 0,8 százalékos növekedést mutatott a második negyedévben mért nulla közeli eredményhez képest.

A harminc legfejlettebb országot tömörítő szervezet ezzel hivatalosan kilépett a recesszióból. A hat vezető világgazdasági hatalom teljesítményei között jelentős különbségek mutatkoztak. Míg Japán gazdasága 1,2 százalékkal növekedett, addig Nagy-Britannia 0,4 százalékos mínuszban zárta a harmadik negyedévet – jelenti az AFP.

Nagy-Britannia ezzel már a hatodik egymást követő negyedévet fejezi be negatív eredménnyel. Az Egyesült Államok gazdasága július és szeptember között 0,9 százalékkal növekedett. Az OECD a múlt héten tartotta gazdaságértékelőjét és arra figyelmeztetett: hogy bár Ázsia és az Egyesült Államok elindultak a válságból kivezető úton, a javulás "szerény" mértékű lesz.

Ezt az üzenetet erősített meg az IMF vezetője is. Dominique Strauss-Kahn ma Londonban úgy fogalmazott, a pénzügyi rendszer helyzete sokat javult, de még messze nem normalizálódott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.