BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leépítés helyett hatékonyságnövelés

Az európai felső vezetők egyharmada úgy látja, cége nem készült fel a válságból való kilábalásra

Az európai felső vezetők közel 60 százaléka úgy gondolja, a válságból való kilábalást nem drasztikus létszámcsökkentéssel, hanem az alkalmazottak megtartásával, munkájuk hatékonyabbá tételével lehet hatásosabban megoldani. A topmenedzserek egyharmada viszont még mindig úgy véli, a költségcsökkentést valójában leépítéssel lehet megoldani.

Ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Canon megbízásából a közelmúltban végeztek 18 európai országban, és amelynek során 1800 felső vezetőt kérdeztek meg.

A piackutatók szerint – feltételezve, hogy az európai gazdaság javuló tendenciája folytatódik – a szervezetek prioritásainak sorában első helyen a belső folyamatok felülvizsgálata áll, ezt a megkérdezettek 42 százaléka gondolja így, 37 százalékuk már létszámot is növelne, míg 30 százalékuk hisz abban, hogy ez az az idő, amikor érdemes a továbbképzésre is többet költeni.

Az optimizmus ellenére az európai döntéshozók 30, a magyarországi cégvezetők 49 százaléka állította, hogy cégük nem készült fel a következő 12 hónapra. Szemben az európai 31 százalékos átlaggal, a hazai vezetők 55 százaléka ért egyet azzal a megállapítással, hogy a vállalkozásoknak a fennmaradás érdekében rövid távú célokra kell koncentrálniuk.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.