BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel hetvenezren lépnének vissza a TB nyugdíjrendszerbe

Tavaly december végéig 69 469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe. Mellettük 1823 olyan volt pénztártag kérte öregségi nyugdíjellátásának módosítását, s visszatérését a tisztán TB rendszerbe, aki jelenleg már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez beérkezett pénztári adatszolgáltatásból.

Emlékezetes: egy tavalyi törvénymódosítás nyomán összesen közel 123000 pénztártag előtt nyílt meg a visszalépés lehetősége a TB rendszerbe, akiket a Felügyelet erről levélben értesített.

A beérkezett kérelmekből a magánnyugdíjpénztárak december 31-ig 45292 pénztártagét, illetve 1017 volt pénztártagét fogadták el, a további kérelmek feldolgozása folyamatban van.

A már elfogadott kérelemmel rendelkező pénztártagok egyéni számlájának piaci értéke közel 74,87 milliárd forintra rúg. A visszalépők kapcsán az Államadósság Kezelő Központ részére állampapírban 50,22 milliárd forint átadása, a Magyar Államkincstár részére 6,51 milliárd forint visszautalása történt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.