BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miben bízik Bill Gates?

A Microsoft alapítója a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében az innováció fontosságát hangsúlyozva, hogy a fejlesztésekbe történő befektetések javíthatnak a jövő emberének életminőségén.

Bill Gates megfogalmazása szerint Davosban a műhelybeszélgetésektől a folyosókig mindenhol a válság hosszú távú következményei adják a témát. És bár a munkanélküliség és a hatalmas államadósságok még hosszú ideig megmaradnak, a Microsoft alapítója szerint az összkép jóval pozitívabb – olvasható a Financial Timesban.

 Mint mondta, az elmúlt két évszázadban megduplázódott az emberiség átlagos élettartama az olcsó energia és élelmiszer segítségével. A helyzet azonban változik: fel kell emelni az energia árát a fogyasztás visszafogása érdekében és szintén emelkedik majd az egészségügyi ellátás ára. Gates szerint innováció nélkül a jelenleg szegény országok még rosszabb helyzetbe kerülnek majd.

Ugyanakkor a Microsoft alapítója úgy látja, hogy az innováció segít a sötét jövő elkerülésében. A gyógyszerek és vakcinák jóvoltából javul a fejlődő országok polgárainak egészségügyi helyzete. A hatékonyabb vetőmagok, képzés és a piacokhoz való hozzáférés pedig jobb élelmiszer ellátást biztosít a fejlődő országoknak. Gates ezért hangsúlyozta, hogy a kormányoknak még többet kellene az innovációba fektetniük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.