BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Népszava: A Fidesz már 2001-ben döntött a svéd nyugdíjmodell mellett

Az Orbán-kormány már 2001-ben döntött a névleges egyéni számla, azaz a svéd nyugdíjmodell bevezetéséről - állítja a Népszava egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

A Népszavában közzétett dokumentum egy emlékeztető a 2001. június 23-24-i informális kormányülésen meghatározott feladatokról - számol be a hirado.hu. Ezek közt szerepel, hogy "be kell vezetni a névleges egyéni számlára épülő öregségi nyugdíjrendszert".

Az emlékeztetőből kiderül, hogy a tervek szerint 2003-tól a pályakezdőkre, 2006-2007-től pedig már mindenkire alkalmazták volna ezt a modellt.

A cikk szerint a Fidesz 2007-ben kiadott Erős Magyarország című programjában is megjelenik ez a szándék. "A munkavállalók a járulékbefizetésükkel arányos nyugdíjra számíthassanak a jövőben, ami egyúttal ösztönzőleg hat majd a járulékbefizetési hajlandóságra is, így növelve a nyugdíjrendszer stabilitását.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.