BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs és Berlin bizakodó

Mind a német, mind a francia állam javította a növekedéssel kapcsolatos kilátásait, jelezve, hogy a két országban a kilábalás lassú, de egyenletes lesz.

Christine Lagarde francia pénzügyminiszter tegnap közölte, hogy 1,4 százalékos növekedést vár az idei évben, ez csaknem kétszerese a kabinet által korábban prognosztizált adatnak. A miniszter szerint mind a nemzetközi környezet, mind az ország helyzete javult 2009 végén, ez indokolja az előrejelzések javítását - írja a Financial Times.

Szintén bizakodóak a német gazdaság döntéshozói: a német pénzügyi tárca a korábbi 1,2 százalékról 1,5 százalékra emelte a növekedési kilátásokat.

A Bundesbank tegnap kiadott havi jelentése szerint a gazdaság állapotának javulás a megfelelő pályán van, annak ellenére, hogy jelentősen veszített lendületéből a múlt év végén, főként az autócsere program megszüntetése miatt.

Ugyanakkor az exportra dolgozó, valamint az autóipartól függetlenül működő szektorok állapota érintetlen maradt. A Bundesbank közlése arra utal, hogy Németország – Franciaországhoz hasonlóan – nem látványos, de egyenletes gazdasági növekedést él meg.

A helyzet javulását jelzi, hogy az Európai Központi Bank (EKB) közölte: a hónap végétől a lecsökkenő igény miatt nem nyújt svájci frank alapú hitelt a pénzintézeteknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.