BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: A 4-es metró Helsinkiben fele annyiba kerülne

"Kommunikációs játéknak" tartja a 4-es metró projektet a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy előbb látni kell, mennyi forrást ad az unió és mennyi pluszpénzt követelnek a beruházók, csak azután lehet dönteni egyes szakaszok elhagyásáról, vagy az építkezés felgyorsításáról.

"Korrekt tájékoztatást kellene kapnia a lakóknak a főváros helyzetéről az olyan kommunikációs játékok helyett, mint a 4-es metró építése, vagy a Budapestért felelős kormánybiztosi poszt létrehozása" - mondta a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István hozzátette: Helsinkiben is most épül egy, a budapesti 4-esnél két kilométerrel hosszabb, ám néggyel kevesebb megállót összefogó metróvonal, fele annyi pénzből, mint itt.

A politikus hangsúlyozta: egyelőre nem lehet tudni, mennyi pénz hiányzik majd a projekt megvalósításához ősszel, amikor várhatóan lecserélődik a főváros vezetése is.

Az új vonalra érkező gyártmányú metrókocsik körül sincs minden rendben: a szerelvényeket egy francia, a vezérlő elektronikát pedig egy német cégtől rendelték meg az illetékesek, ám azt egyik szerződésben sem kötötték ki, hogy a beszállítóknak garanciát kell vállalniuk a két rendszer kompatibilitására - magyarázta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.