BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többet kell dolgozniuk a franciáknak

Nincs más megoldás a francia nyugdíjrendszer finanszírozási problémáinak megoldására, mint az, hogy az emberek tovább dolgozzanak - jelentette ki Xavier Darcos munkaügyi miniszter egy szentátusi vita során.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy jelenleg 1,8 járulékfizető jut egy nyugdíjasra, és az előrejelzések szerint ez a szám a jelenlegi trend folytatódása esetén tíz éven belül 1,5-re, 2050-re pedig 1,2-re csökken. Tíz nyugdíjasból egy azonban már a mostani évtől kezdve sem finanszírozható - tette hozzá.

Az idei évre tervezett nyugdíjreform előkészítésével megbízott Darcos elmondta, hogy a nyugdíjak összegének csökkentése elfogadhatatlan lenne, a járulékok pedig már most is a legmagasabbak Európában. Így aztán "kertelés nélkül állítom, hogy egy olyan országban, amelyben a várható élettartam évente négy hónappal emelkedik, nincs más megoldás, mint hosszabb ideig dolgozni" - idézi a minisztert a Figaro.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.