BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változó fogyasztói szokások

A hazai kereslet nemcsak szintjében, de összetételében is jelentős változásokon ment keresztül. A fogyasztókra egyre inkább a befelé fordulás, az otthon töltött idő növekedése jellemző, így az ehhez kapcsolódó termékek gyártói jól járhatnak.

Az élelmiszerek súlyának átmeneti növekedésével ellentétben ez az átalakulás tartósnak ígérkezik, nem csak a válság végéig tart majd.

A legdrasztikusabban az autóeladások estek, de ennek hátterében nem csupán a lakossági jövedelmek zsugorodása, hanem a hitelezés visszaszorulása is állt. A jövőben általában is ritkábban cserélhetik az emberek a tartós fogyasztási cikkeiket.

Meglepő viszont, hogy az üzemanyag-eladások szinten maradtak, gyógyszerből és illatszerből pedig volumenben még több is fogyott. További jó hír, hogy a lakosság körében egyre többen bíznak a közeledő kilábalásban, ez önbeteljesítő várakozás is lehet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.