BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2007 óta nem látott jó hangulat Európában

Az európai üzleti klíma 2007 óta nem volt olyan jó, mint most - tűnik ki a müncheni Ifo-Intézet által szakértők körében végzett felmérés eredményéből.

A legújabb eredmények arra utalnak, hogy a gazdaságélénkülés, amely már a múlt év közepén beindult, 2010 első felében folytatódni fog" - hangoztatta Hans-Werner Sinn, az Ifo vezetője az N24 tudósítása szerint. A felmérésben 286 cégvezetőt, illetve szakértőt kérdeztek meg.

A gazdasági légkör indexe a múlt év utolsó negyede óta 10,3 ponttal 101,3 pontra nőtt. Az Ifo szerint különösen pozitívan alakult a gazdasági légkör Németországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, és Hollandiában.

Ezzel szemben romlott Franciaországban, Portugáliában, Szlovéniában, Görögországban és Cipruson. A müncheni kutatóintézet által megkérdezett szakértők Görögországban és Cipruson a következő hat hónapban a helyzet további romlásával számolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.