BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemes meglepetés érte ma a briteket

A korábban közölt 0,1 százalékos helyett 0,3 százalékos GDP-növekedés volt a tavalyi negyedik negyedévben Nagy-Britanniában az előző három hónaphoz képest - módosította előzetes adatát az ottani statisztikai hivatal.

Az ipari termelés és a szolgáltatások is nagyobb mértékben bővültek október és december között, mint azt korábban becsülték a statisztikusok. A szakértők számítottak a felfelé történő korrekcióra, de csak kisebb mértékűre: az előzetes elemzői konszenzus 0,2 százalékról szólt - tudósít a MarketWatch.

Alan Clarke, a BNP Paribas elemzője viszont most már egyenesen arra számít, hogy a következő hónapokban további revízió következik pozitív irányba. Ezt arra alapozza, hogy a beszerzési menedzserindexek még a most kimutatottnál is gyorsabb fellendülést sejtetnek.

Éves szintű összehasonlításban azonban még mindig tart a recesszió brit földön: a negyedik negyedév GDP-adata 3,3 százalékkal alacsonyabb, mint a 2008. október-december közti időszakban regisztrált szám.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.