BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két éve nem volt ilyen kevés elbocsátás a magánszektorban az USA-ban

A ma nyilvánosságra hozott munkaerőpiaci adatok szerint januárban 22 ezer állás szűnt meg a tengerentúlon, jóval kevesebb, mint amire az elemzők számítottak.

Az elemzők 33 ezres elbocsátási adatra számítottak januárban, ehhez képest az ADP (Automatic Data Processing) friss mérése szerint mindössze 22 ezren veszítették el állásukat a magánszektorban a múlt hónapban. 2008 februárja óta nem volt ilyen alacsony a csökkenés – jelenti a The Street.

A múlt hónapban a szolgáltatási szektorban 38 ezer új állás jött létre. A feldolgozóiparban regisztrált 25 ezres csökkenés 2008 januárja óta a legalacsonyabb érték.

A jelentés december tekintetében is kellemes meglepetést okozott: a 84 ezres leépítés helyett 64 ezer állás elvesztését hozta a múlt év utolsó hónapja a kiigazított adatok szerint. Joel Prakken az ADP közleményében az elemzők nevében úgy fogalmazott: a munkaerőpiac pozitív fordulat előtt áll.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.