BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BoA-ML: Túlzottak a magyar büdzsével kapcsolatos aggodalmak

Túlzottak a magyarországi államháztartással kapcsolatos piaci aggodalmak - áll az egyik vezető londoni befektetési ház helyzetértékelésében, amely szerint a magyar jegybanknak van mozgástere a további kamatcsökkentésekhez.

A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML), amely új indexet dolgozott ki az általa rendszeresen figyelt fő feltörekvő piacok pénzügypolitikai kondícióinak követésére (Monetary Conditions Indices - MCI), megállapította, hogy az indexhez használt kritériumok alapján a közép-európai három EU-gazdaság mindegyikében továbbra is viszonylag feszes a monetáris környezet.

A cég londoni elemzői szerint ennek alapján Magyarországon az idén még további 1,25 százalékpontnyi jegybanki kamatcsökkentésre nyílik mód, annál is inkább, mivel a magyar költségvetési elcsúszással kapcsolatos piaci aggodalmak valószínűleg "jelentősen eltúlzottak".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.