BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögország kilép az eurózónából?

Görögországot csaknem lehetetlen benntartani az euróövezetben. A német Ifo gazdasági kutatóintézet ezzel kapcsolatos véleménye csütörtökön vált ismertté.

Görögország eurózónás tagságának megőrzésének nehézségeiről Hans-Werner Sinn, az intézet elnöke beszélt meglehetőségen borúlátóan egy frankfurti rendezvényen.

Szerinte bármilyen kísérlet, amely Görögország stabilizálására irányul, reménytelen vállalkozás. ""Ez egy olyan verem, amelynek nincs alja" - mondta a balkáni országról.

Ekként elvileg két opció lehetséges Görögország esetében. Az egyik egy 30 milliárd eurós mentőöv. A másik egy "valódi" leértékelés az eurózónán belül, hogy növeljék versenyképességét, amely révén csökkenének az árak, de a bérek is.  Igaz, tette hozzá Sinn, ez utóbbi társadalmi feszültséget okozna. Így nincs más megoldás Athén számára, mint "a távozás a monetáris unióból".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.