BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint előhúzták a görög nyuszit a kalapból

A tegnap esti és ma reggeli hírek szerint Görögország újra bedobta az IMF segítség lehetőségét, ha az Európai Unió nem áll elő semmilyen mentési javaslattal – jelenti a Casline.

A hellén ország ugyanakkor továbbra is azt hangoztatja, hogy sokkal szívesebben fogadna az EU-tól egy csomagot, mintsem valamilyen más külső segítséget vegyen igénybe, persze ez annak is betudható, hogy a Nemzetközi Valutaalap vélhetően sokkal szigorúbb feltételeket támasztana a deficit lefaragás terén, ami még inkább csökkentheti a görög gazdasági növekedés esélyét.

Mindenesetre az éterben már április eleji megállapodásról is szól a fáma, amikor is akár szóba kerülhet Görögország és az IMF között valamilyen elvi megállapodás, bár ez most sokkal inkább egyfajta politikai nyomásgyakorlásnak tűnik.

A görög kormány a múlt héten egy 4,8 milliárd eurós megszorító programot vitt keresztül a törvényhozáson, az athéni vezetés a csőddel fenyegető, 300 milliárd eurós államadóssághegyet igyekszik kezelhető méretűre bontani.

Angela Merkel német kancellár friss felvetéseire reagálva Papandreu szerda este azt hangoztatta, semmilyen esélye nincs annak, hogy Athén elhagyná az euróövezetet. Merkel a német parlament költségvetési vitájában közvetve olyan módosításokat sürgetett a megfelelő európai uniós szerződéseken, amelyek szavai szerint a jövőben lehetővé tennék a reformokra képtelen, illetve azokat elutasító, úgynevezett válságállamok kizárását az eurózónából.

A FedEx gyorsjelentése érkezik majd az amerikai piacnyitásig tartó őrben. A piaci konszenzus 73 centes egy részvényre eső nyereséggel (EPS) számol 8.35 milliárd dolláros árbevétel-prognózis mellett. A társaság számat általában azért szokták figyelemmel kísérni a befektetők, mivel egyes vélemények szerint a fuvarozási szegmens pénzügyi mutatói jól tükrözik a mögöttes gazdasági tendenciákat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.