BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Elfogadhatatlanul magas marad a munkanélküliség" - Aggódik Geithner

Az amerikai pénzügyminiszter ugyan azt hiszi, hogy a gazdaság jó pályán van, ennek ellenére aggódik a munkanélküliség miatt.

Timothy Geithner úgy fogalmazott: a munkanélküliség a válság hatására hosszú ideig elfogadhatatlanul magas marad. Az amerikai pénzügyminiszter saját megfogalmazása szerint rendkívül aggódik a több millió elveszett állás miatt.

A tárcavezető az NBC Today című műsorában ugyanakkor elmondta, hogy véleménye szerint országának gazdasága megfelelő pályára állt. Az AP által idézett interjú időzítése érdekes, hiszen a Munkaügyi Minisztérium holnap teszi közzé a márciusi munkanélküliség adatot.

Az elemzők arra számítanak, hogy az arány – az előző hónaphoz hasonlóan – 9,7 százalék lesz. A piacokat azonban előzetesen elszomorította az a tény, hogy a tegnap közzétette felmérés szerint a magánszektorban munkahelyek száma váratlanul csökkent a most záruló hónapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.