BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Románia nem követi Magyarországot: ott még tart a recesszió

Az idei első negyedévben éves szinten 2,6 százalékkal zsugorodott a GDP Romániában, Bulgáriában pedig 4,0 százalékkal.

E két balkáni ország tehát egyelőre nem követi Magyarországot: hazánkban a KSH ma – az elemzői várakozásokra rácáfolva – emelkedő GDP-ről számolt be.

Romániában január és március között 2,6 százalékkal esett a bruttó hazai termék az előző esztendő első negyedévéhez képest – jelentette a Reuters. Az október-december közti periódushoz képest 0,3 százalékos volt a csökkenés. A recesszió tehát tovább tart keleti szomszédunknál, bár a megjelent adatok így is jobbak lettek az előzetes elemzői várakozásoknál.

Bulgáriában éves szinten 4,0 százalékos volt a zuhanás az idei első negyedévben, ami némi javulást jelent az október és december között regisztrált 5,9 százalék után. A szófiai kormány arra számít, hogy az exportra alapozva az idei év átlagában már 1 százalékkal nőni fog a gazdaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.