BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A külkereskedelmi aktívum 1,8 milliárd euró volt az első négy hónapban

Az év első négy hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 1.822 millió eurót (485 milliárd forintot) tett ki, 844 millió euróval (183 milliárd forinttal) többet, mint 2009 azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken a részletes számok alapján.

Január-áprilisban a kivitel volumene 16, a behozatalé 14 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Folyó áras adatokból számítva az export forintértéke 7, az importé 4 százalékot meghaladóan bővült; euróban ez a növekedés 18, illetve 14 százalékos volt.

Az idén áprilisban a részletes adatok szerint a külkereskedelmi aktívum 504,7 millió euró volt, míg a korábban közölt előzetes számok szerint 526 millió euró.

Tavaly az év első négy hónapjában a külkereskedelmi mérleg 997,6 millió euró (301,9 milliárd forint) aktívumot mutatott.

2009 január–áprilisban a kivitel, illetve a behozatal volumene több mint 20 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.