BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átvilágítják a Gyurcsány-éra autópályáit

Elrendelte az M6-os autópálya Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszának műszaki felülvizsgálatát a nemzeti fejlesztési miniszter. Fellegi Tamás a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot bízta meg a feladattal.

A tárca tájékoztatása szerint az augusztusban kezdődő átvilágításban ellenőrzik a projekt kivitelezését és a terveket, valamint a minősítési dokumentációkat is - közölte az Inforádió.

A műszaki felülvizsgálatban áttekintik egyebek mellett az aszfaltburkolatok és alaprétegek rétegvastagságát, a szalagkorlátok és vadvédő kerítések előírásszerűségét, a rézsűk, a töltések anyagösszetételét, tömörségét, a beszállított építőanyagok, a föld minőségét, az építési naplókat és a kimutatásokat is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye alapján hamarosan megkezdődik az M6-os autópálya koncessziós szerződéseinek jogi és pénzügyi átvilágítása, és ez várható az M5-ös autópálya esetében is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.