BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évtizedes csúcson a brit feldolgozóipar

A vártnál ugyan alacsonyabb, de így is, éves szinten több mint 15 éve nem látott bővülést produkált a brit feldolgozóipar – közölte a brit statisztikai hivatal.

Az elemzői várakozások alatt teljesített ugyan a feldolgozóipar, mivel éves szinten 4,3 százalékos mértékben bővült a várt 4,6 százalékkal szemben, ez így is 1994 óta nem látott növekedést jelent.

A brit statisztikai hivatal által közölt adatok alapján úgy tűnik, folytatódik a brit feldolgozóipar talpra állása. A negyedéves adatok évtizedek óta nem látott mértékű növekedést tükröznek, az elmúlt három hónapban 2,6 százalékos volt a bővülés az előző negyedévhez képest.

Az összesített ipari termelés májusban 0,7 százalékkal emelkedett, mely magasabb az előzetesen várt adatnál, áprilisban még 0,7 százalékos visszaesésről számolt be a Statisztikai Hivatal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.