BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Módosították az államháztartási törvényt

A pótköltségvetési kötelezettség enyhítését, választási évben a költségvetés benyújtásának kitolását és az állami vállalatok gazdálkodásának a költségvetésből való kiírását tartalmazza az államháztartásról szóló törvény hétfőn elfogadott módosítása.

A 304 igen, 60 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett elfogadott törvénymódosítás szerint a jövőben csak akkor kell pótköltségvetést benyújtani, ha az eredeti büdzsé kiadási főösszege legalább 5 százalékkal módosul, 2,5 százalékos eltéréstől elég lenne csak módosítani a költségvetést.

A másik módosítás szerint választási évben a kormánynak a jelenlegi augusztus 31. helyett október 15-ig kell a költségvetés tervezetét a parlamentnek benyújtania. Az indoklás szerint azért, mert az országgyűlési választások évében a megalakuló Országgyűlés és az újonnan felálló kormány részére nem áll rendelkezésre megfelelő időkeret a költségvetési törvényjavaslat előkészítésére.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.