BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nem tudni, mi lesz az OÉT-tel

Az adó- és járuléktörvények módosítása, a költségvetést megalapozó törvények, valamint a bértárgyalások megkezdése – lapunk információi szerint többek között ezekkel a kihívásokkal kell megküzdenie az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT) októberben.

Legalábbis a kormány által múlt hét hétfőn benyújtott és az egyeztető fórum által elfogadott második féléves munkatervjavaslat szerint.

„Bízunk benne, hogy a költségvetésre vonatkozó előterjesztésből kiderül, milyen GDP-növekedési adatokkal kalkulál a kormány, és hogy a büdzsé bevételi ágán milyen adózási elképzeléseket valósítanának meg” – vázolta fel reményeit Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetségének (ÁFEOSZ), a munkáltatói oldal soros elnöke. Mint mondta, egyelőre azt sem tudják, a munkáltatói járulékok mértéke mennyiben és hogyan változna a későbbiekben.

Ugyancsak a jövő zenéje, miként alakul át az OÉT. A legutóbbi plenáris ülésen ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem tekinti kőbe vésettnek az egyeztetés jelenlegi formáját, éppen ezért várja az oldalak javaslatait a reformot illetően.

Csakhogy lapunk információ szerint sem a munkavállalói, sem pedig a munkáltatói érdekképviseleteknek nem áll szándékában benyújtani módosító javaslatot, meglátásuk szerint ugyanis jelenlegi formájában is tökéletesen működik az egyeztetés.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.