BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meredeken emelkedtek az importárak

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az importárak augusztusban – állapítja meg az Egyesült Államok kormánya által szerdán közzé tett jelentés.

Az import árak 0,6 százalékkal emelkedtek augusztusban, a Reuters által megkérdezett elemzők ennél jóval szerényebb 0,3 százalékos növekedést vártak.

Júliusban még 0,1 százalékkal emelkedett az importált élelmiszerek ára azonban augusztusban jelentős ugrást követően 2,2 százalékkal drágulta. A másik kiugróan nagymértékű drágulást 2,1 százalékot az importált kőolaj és kőolajtermékek körében regisztrálták.

A jelentés kimutatta az export árak 0,8 százalékos emelkedését a júliusi 0,2 százalékos csökkenést követően. Az export árakat 14 hónapja nem látott mértékű, 4,3 százalékos növekedésével az élelmiszerárak húzták fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.