BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OECD: az oktatás fejlesztése elkerülhetetlen

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmánya szerint a fenntartható hosszú távú gazdasági növekedés érdekében a kormányoknak az oktatás minőségét, színvonalát emelniük kell.

Nélkülözhetetlen az oktatás színvonalának emelése, hogy az átalakuló munkaerőpiac követni tudja a technológiai és demográfiai változásokat.

A közelmúlt tapasztalati szerint a gazdasági visszaesés a fiatalokat és az alacsony iskolázottsági szinttel rendelkezőket sújtja leginkább. Azok körében akik nem fejezték be a középiskolát a munkanélküliségi ráta 2008 és 2009 között 5 százalékponttal emelkedett az OECD-országokban.

A tanulmány szerint nagy problémát jelent, hogy a tanároknak még mindig kevesebbet fizetnek, mint más hasonló végzettségű munkavállalóknak a legtöbb tagállamban, így Magyarországon is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.