BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan jó adat Franciaországból

A korábban várt növekvő munkanélküliségi adat helyett két éve először csökkenésről számolt be csütörtökön a párizsi székhelyű INSEE statisztikai hivatal.

Csökkent a munkanélküliségi ráta 9,9 százalékról 9,7 százalékra a második negyedév során,a francia tengerentúli területek nélkül a munkanélküliségi ráta 9,3 százalékra esett az első negyedéves 9,5 százalékról. A Bloomberg által megkérdezett közgazdászok többsége a munkanélküliség további emelkedését és 10 százalékos rátát várt a második negyedévre.

Franciaország gazdasági növekedése gyorsult 0,6 százalékra a második negyedévben az első negyedéves 0,2 százalékról. A gazdaság jó teljesítményét követően a munkaerőpiac stabilizálódásának folytatását várja a francia kormány mondta Christine Lagarde pénzügyminiszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.