BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál jobban teljesít a lengyel ipar

Az elemzők által vártnál nagyobb ütemben nőtt a lengyel ipari termelése szeptemberben, azonban így is elmarad a növekedés az előző havitól, derül ki a lengyel statisztikai hivatal által kedden közzétett adatokból.

A vártnál gyorsabb 11,8 százalékos növekedést ért el a lengyel ipari termelés bővülése éves alapon szeptemberben. Az elemzők ennél szerényebb 11,0 százalékos növekedést vártak. Havi alapon 13,2 százalékkal nőtt az ipari termelés. A közzétett növekedési adat elmarad az augusztusban mért 13,6 százalékos éves növekedéstől.

A termelői árak a 4,3 százalékkal emelkedtek szeptemberben éves alapon, így már ötödik hónapja emelkednek és az elmúlt 17 hónap legmagasabb értékét mérték a múlt hónapban.

A kibocsátás növekedésének erős üteme fokozhatja a kamatemelési kényszert, így az ING Bank Slaski elemzői szerint a zloty felértékelődését kamatemelés követheti novemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.