BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Portugália lesz a következő áldozat?

Alig lélegeztek fel tegnap a piacok Írország nemzetközi kisegítésének hírére, az átmeneti megnyugvás hamar a válság tovaterjedésével kapcsolatos félelmeknek adott helyet.

Ezek szerint harmadikként – Görög- és Írország után – Portugália lesz kénytelen mentőöv után nyúlni. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor az újabb eldőlő dominó a már igazán „nagy falatnak” számító Spanyolország lehet. Dublin a görög mentőcsomag részeként felállított 750 milliárd eurós hitelmechanizmus keretében juthat forráshoz, a hitel öszszege megközelítheti a 100 milliárd eurót.

A segélyért cserébe Írországgal szemben támasztandó feltételek alapját az a négyéves költségvetési kiigazító csomag jelentheti, amelyet holnap készül bejelenteni az időközben igen csak megrendült dublini kormány. A koalícióban részt vevő zöldek tegnap ugyanis bejelentették távozási szándékukat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.