BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Davos: Kilábalás, veszélyekkel

Optimista hangulatban kezdődik szerdán a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum.

Miközben a gazdasági kilátások javulásáról tanúskodnak a Nemzetközi Valutaalap által közzétett előrejelzések, Davosban a világ krémje arról kezd szerdán tanácskozást, hogyan lehetne stabilizálni a törékenynek látszó és számos veszéllyel övezett globális kilábalási folyamatokat.

Az IMF továbbra is kétüteműnek látja a válság utáni növekedést. Ráadásul a lassabban növekvő fejletteknél növelik a kockázatokat az eurózóna perifériáján kialakult feszültségek, a fejlődők pedig túlhevülhetnek.

A rizikók kivédésére szükség is van, azért is, mert a világ nem képes új sokkokat kezelni, miután a válság rontotta a gazdaság ellenálló képességét, növelte a geopolitikai és a szociális feszültségeket.

Davosban is napirendre kerül az egyik legkomolyabb probléma, a munkanélküliség, amely alig csökken az idén. Legalábbis ezt tartalmazza az ENSZ Munkaügyi Világszervezetének tegnapi jelentése, amely szerint trendforduló látszik: az iparban csökken, a mezőgazdaságban pedig nő az alkalmazottak létszáma.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.