BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladná a családi ezüstöt a brit miniszterelnök

Gyakorlatilag mindent magánkézbe adna a brit kormány – ez az egyszerűsített olvasata annak a tervnek, amelyet tegnap a Daily Telegraphban megjelent cikkében vázolt fel David Cameron miniszterelnök.

Ez az elgondolás a legfontosabb eleme az elmúlt hetekben nagy port felvert friss kormányzati programcsomagnak. A Big Society (Nagy Társadalom) mottóval emlegetett nagyszabású program Cameron megfogalmazása szerint azáltal tenné hatékonyabbá a közszolgáltatásokat, hogy a felelősséget és ezáltal az ellenőrzés jogát visszaadja az emberek kezébe.

Vagyis ezután szóba sem kerülhetne az, hogy az állam például bezár egy speciális iskolát, hiszen az már magánkézben fog működni. Más olvasatban persze arról van szó, hogy a decentralizációtól komoly megtakarítást remél a komoly eladósodottsággal küszködő ország vezetése.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.