BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: Orbán is felelős az államadósságért

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor is felelős az államadósság elmúlt időszakban tapasztalt növekedéséért. A volt miniszterelnök Orbán Viktor csütörtöki Facebook-bejegyzésére reagált, mely az előző korszak veszedelmes örökségének nevezte Magyarország "irtózatos államadósságát".

Gyurcsány önmagával való szembenézésre szólítja fel Orbán Viktort, aki szerinte "mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést".

Kérdések formájában szembesíti Orbán Viktort egyebek mellett azzal: igaz-e, hogy az első Orbán-kormány emelte 2001-ben egyes köztisztviselők bérét 70 százalékkal; hogy olyan lakástámogatási programot indítottak el, amely több mint 300 milliárd forint költségvetési támogatást igényelt; helytálló-e az állítás, miszerint a költséges infrastrukturális beruházásokat költségvetési trükkel az államháztartáson kívülre helyezték, és így próbálták meg kozmetikázni a hiányt; kiszámították-e, hogy az Orbán-kormány 2001-2002-ben összességében mintegy 450 milliárd forint költségvetésbe tartósan beépülő extrahiányt hagyott utódaira, ami nyolc év alatt 12 százalékpont államadósság-növekedést jelentett volna, ha az utódok nem igazítják ki a költségvetést; megszavazta-e a Fidesz a 13. havi nyugdíjat, amely minden évben háromszázmilliárd forintba kerül?

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.