BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stiglitz: Olyan országokban is megszorítanak, ahol nem kéne

Olyan országokban is megszorításokat hajtanak végre Európában, ahol erre nincs szükség. Ez a gazdaság lassulásához vezet - érvelt Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász

Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász szerint egyes európai országokban túlzott megszorításokat hajtanak végre, melyek nem indokoltak, és a gazdasági növekedés lassulásához vezetnek.

„Katasztrofális politikával olyan megszorításokat hajtanak végre egyes országokban, melyekre semmi szükség” – mondta Stiglitz egy moszkvai konferencián a Bloomberg tudósítása szerint.

Egyes országoknak „nem volt más esélyük” – fogalmaz Joseph Stiglizt, utalva Görögországra és Írországra. Véleménye szerint Nagy-Britanniában azonban nem kellene megszorításokat bevezetni. Angliában a GDP váratlanul 0,5 százalékkal esett vissza az előző év utolsó negyedében. David Cameron kormánya a legnagyobb költségvetési kiigazítást hajt vége a II. világháború óta.

„Nem világos, hogy lesz-e kettős recesszió, de az nagyon is világos, hogy a gazdaság lassulni fog” – mondta Stiglitz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.