BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jövő héten megszűnhet a korkedvezményes nyugdíj

Sajtóértesülések szerint már a jövő héten a Parlament elé kerülhet egy olyan egyéni képviselői indítvány, miszerint felfüggesztenék a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét.

Már a jövő héten fel akarja függeszteni a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét a kormány – nyilatkozta a Klubrádiónak a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. Bárdos Judit azt mondta, hogy ez már a folyamatban lévő ügyeket is érinti.

A szakszervezet információi szerint egyéni képviselő indítványt terjesztenek majd a parlament elé a témában, így itt is kikerülhetnék az egyeztetési kötelezettséget.

Idén 12 milliárd forintot takarít meg a kormány a nyugdíjrendszer reformjával, mely jövőre 93 milliárd forintra növekszik, és 2013-ra eléri a 129 milliárd  forintot. A táblázatból kiderül, hogy a strukturális reformcsomag idén más területek pénzügyi egyenlegét nem módosítja. A foglalkoztatás és a munkapiaci változások 195 milliárd forintos egyenlegjavulást eredményeznek jövőre, mely 2013-ra 213 milliárd forintra nő.

A csomagról további részletek itt olvashatók!

Lázár János frakcióvezető szerint azt nem lehet megszorításnak nevezni, ha „megkérdezzük azt, hogy egy negyvenéves rendőr miért kap 200 ezer forint nyugdíjat”, ha „megkérdezzük huszonéves, életerősnek tűnő fiatalemberektől, hogy miért van rokkantnyugdíjuk”, vagy ha „megkérdezzük azt, Magyarországon hogy van az, hogy 85 százaléka a tömegközlekedést igénybe vevőknek kedvezménnyel utazik”.

Igazságos lépésnek tartják a nyugdíjkedvezmények megszüntetését, azt, hogy a szociális támogatásért cserébe dolgozni kelljen, valamint azt is, hogy a tömegközlekedés „végre olyan legyen, ami pontos, hatékony és alkalmas arra, hogy segítse az embereket”. Az oktatást, az egészségügyet és az önkormányzati szektort érintően, amelyek strukturális átalakításai csak részben tartoznak az adósságrendezés kérdéséhez, a jövő héten megkezdődnek a szükséges törvény-előkészítő egyeztetések a frakció és a kormány között - közölte.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.