BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NAV: egyre több az önrevízió és a bejelentés

Egyre többen tartanak adóügyben önvizsgálatot, s az eddiginél nagyobb számban keresik fel az összevonta adó- és vámhivatalt az együttműködés reményében. Az MR1 Kossuth Rádió műsorából az is kiderül, egyre több a bejelentés.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói működésük első három hónapjában nyolcmilliárd forintos adócsalásra derítettek fényt, és jelenleg is 6-7 ezer ügyet vizsgálnak - mondta el az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a szervezet szóvivője. Sokasodnak az önrevíziók, és a hivatalt tisztességes gazdálkodók is egyre többször keresik meg az együttműködés reményében - hangsúlyozta Sárközy Alexandra.

A hivatal nagyon fontosnak tartja a tudatformálást, egyrészt, hogy valóban nőjön az adóbevétel, és ezzel is javuljon az ország gazdasági helyzete, másrészt, hogy tudassa a tisztességes vállalkozókkal, gazdálkodókkal: a hatóság nemcsak mumus, amely lecsap rájuk és behajtja azt, amit nem fizettek be, hanem védi is a tisztességes piacot, a tisztességes vállalkozókat, és ennek érdekében, ha kell, együtt is működünk velük.

A szóvivő az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: nagyon széles és változó körből rengeteg bejelentést kapnak, de érdemben csak azokat tudják megvizsgálni, amelyek konkrét információkat tartalmaznak. Ha valaki névtelenül leírja, hogy a szomszédja adót csal, azzal nem tudnak mit kezdeni, és fölösleges energiapocsékolás is lenne ezzel foglalkozni – tette hozzá Sárközy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.