BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt év alatt éllovasok lehetünk

Az egyik legalacsonyabb állami újraelosztási rátával büszkélkedhet Magyarország öt éven belül akkor, ha valóra válnak a konvergenciaprogramban szereplő kormányzati vállalások.

A kabinet szűk tíz százalékpontot csípne le az évek óta 50 százalék körül ingadozó rátából. Kérdés, a többi EU-tagállam mikor lát neki a kiadások csökkentésének, az utóbbi időben ugyanis ezek igencsak hízásnak indultak.

Az EU második vagy harmadik legversenyképesebb országává válhat hazánk az állami kiadások mértéke alapján akkor, ha megvalósulnak a Széll Kálmán-tervben és az erre épülő konvergenciaprogramban vázolt kormányzati tervek. Ezek szerint ugyanis a kabinet az állami újraelosztás arányát a jelenlegi, a GDP 50 százalékát közelítő mértékről 40 százalék közelébe szorítaná le 2015-re.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.