BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogy mentsük az EU-t? - Berlin és London bokszmeccset vív

Az angol kormánytól szokatlan nyíltsággal emelt szót George Osborne brit pénzügyminiszter az egységes uniós pénzpolitikáért.

A brit kormány a válság során most nyilvánította ki a leghatározottabban véleményét az eurózóna politikájával kapcsolatban. George Osborne pénzügyminiszter megfogalmazása szerint a tagállamoknak el kell fogadniuk a közös deviza logikáját, amely a fizetőeszköztől az egységes pénzpolitikához vezet.

Osborne Daily Telegraph-nak adott nyilatkozatát az uniós diplomácia azért tartja fontosnak, mert véleményük szerint ezzel a tárcavezető burkoltan támogatást nyújtott Olli Rehn monetáris biztos eurókötvényekkel kapcsolatos elképzelésének.

Rehn előző pénteken jelentette be, hogy a jövő hónapban prezentálja az eurókötvényekkel kapcsolatos elképzelést az eurózóna megerősítésére. Az EurActivnak nyilatkozó uniós diplomaták szerint ugyanakkor Berlin semmi jelét nem adta annak, hogy változtatni az álláspontján és továbbra is mereven elutasítja az eurókötvényeket. A Bundestag világosan állást foglalt a kötvények ellenében, ráadásul a bevezetéshez uniós alapszerződéseket is módosítani kéne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.