BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több bevétel folyt be a görög államkasszába

A görög költségvetés bevétele 3 százalékkal nőtt júliusban éves szinten. Ennek ellenére az első fél évben ugyanakkor a költségvetés bevétele elmaradt a tervezettől.

A görög költségvetés bevétele 3 százalékkal nőtt júliusban éves szinten. Azt ezt bejelentő Pantelisz Ekonomu görög pénzügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy a bővülés elsősorban az adóhatóság hatékonyabb működésének és nem az áfa emelésének a következménye.

Ha augusztusban is hasonlóan kedvező változásról tud beszámolni, akkor bizton állítható: új trend alakul ki az adóbehajtás területén – tette hozzá. Az első fél évben ugyanakkor a költségvetés bevétele elmaradt a tervezettől, a deficit a júniussal zárult időszakban 12,78 milliárd euró volt, ez 27,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.