BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az S&P ijesztget

A romló európai üzleti hangulat és az amerikai növekedés várható lassulása miatt megnövekedett a kettős mélypontú recesszió kockázata az euróövezetben a Standard & Poor's kedden Londonban ismertetett új előrejelzése szerint.

A világ legnagyobb hitelminősítő és gazdaságelemző csoportjának felülvizsgált prognózisában Jean-Michel Six, a cég európai főközgazdásza kiemeli: jóllehet az S&P alapeseti forgatókönyve még mindig "lanyha és egyenlőtlenül eloszló" európai gazdasági növekedéssel számol a következő öt negyedévre, a ház azonban már hozzávetőleg 40 százalékos esélyt ad arra, hogy Nyugat-Európa jövőre ismét recesszióba kerül.

A Standard & Poor''s kedden ismertetett, frissített előrejelzésében az eddigi 1,5 százalékról 1,1 százalékra rontotta az euróövezetre adott, 2012 egészére szóló átlagos GDP-növekedési becslését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.