BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NAV: Tiltott szerencsejáték a betelefonálós műsor

Televíziós csatornákon sugárzott, emelt díjas telefonhívás vagy SMS útján elérhető játékok kapcsán vizsgálódott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és annak jogelődje, és megállapította, hogy az érintett gazdasági társaságok tiltott szerencsejátékot szerveztek.

A törvény értelmében szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos tétfizetés ellenében, meghatározott feltételekkel nyereményre válik jogosulttá akkor, ha a nyerés vagy vesztés kizárólag vagy túlnyomórészt a véletlentől függ. A szerencsejáték-szervező tevékenység folytatásához az állami adóhatóság engedélye szükséges, s tiltott szerencsejátéknak minősül minden engedélyköteles szerencsejáték, melyet a NAV engedélye nélkül szerveznek.

Az adóhatóság szerint e műsorok esetében a szerencsés néző az emelt díjas hívással megfizette a tétet, nyereményben részesült, és ennek megszerzése túlnyomórészt a véletlentől függött. Így a játék szerencsejátéknak minősült, melyekre szervezőjük nem kért és nem kapott engedélyt. Ezért a hatóság a csatornákat fenntartó vállalkozásokat 500 ezertől 8 millió forintig terjedő bírság megfizetésére kötelezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.