BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekszik az újabb recesszió kockázata

Megnövekedett a kettÕs mélypontú recesszió kockázata az euróövezetben – állítja a Standard & Poor’s kedden Londonban ismertetett új elÕrejelzése.

Az esély növekedéséért, hogy az eurózóna újabb krízisbe kerül, egyrészt a kontinensen tovább romló üzleti hangulatot, másfelÕl az amerikai növekedés várható lassulását teszik felelÕssé.

A hitelminÕsítÕ most felülvizsgált prognózisában Jean-Michel Six, a cég európai fÕközgazdásza kiemelte: a Standard & Poor’s alapeseti forgatókönyve továbbra sem teljesen pesszimista, változatlanul csupán „lanyha és egyenlÕtlenül eloszló” európai gazdasági növekedéssel számol a következÕ öt negyedévre.

Azonban most már hozzávetÕleg 40 százalékos esélyt adnak arra, hogy Nyugat-Európa jövÕre ismét recesszióba kerül. A Standard & Poor’s elÕrejelzésében emellett 0,4 százalékponttal rontotta az euróövezetre adott, a 2012-es év egészére szóló átlagos GDP-növekedési becslését. Ez az érték eddigi 1,5 százalékos volt, most innen rontották le 1,1-esre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.